L'Educació i les Noves Tecnologies




En aquesta nova entrada al meu blog, tractarem el debat sobre l'educació i les noves tecnologies, ja que en aquests temps la forma que utilitzem les tecnologies a l'aula han canviat molt.

Però, més específicament, en l'article parla sobre l'avanç de les noves tecnologies i allò que ofereixen al camp educatiu, però sobretot com han afectat l'educació a distància.

En primer lloc, es parla dels trets més freqüents sobre l'educació a distància. Entre aquests està la separació que ocasiona la distància entre el docent i l'alumnat, ja que com he dit fa poc més d'un any ens veiérem sorpresos per un confinament domiciliari i, per tant, no es podia acudir a l'escola. Aleshores, tant docents com alumnes ens hagueren d'ajustar a la nova situació donada.

A més, va aparéixer el fenomen, que a molts mestres els va costar acostumar-se, com era la nova forma de tutories a distància. Aquestes eren en línia i van fer que molts mestres i veiessen sorpresos, ja que molts d'ells no tenien tant ''actualitzades´´ les tecnologies. Per tant, com bé diu l'article ''ha suposat tota una revolució per al camp de l'educació.

A més a més, la nova entrada de les tecnologies a l'àmbit de l'educació suposa l'augment de la demanda d'ordinadors i infraestructures per a l'accés a Internet, sobretot per a aquell alumnat que no disposa d'aquests en la seua casa. 

Tots aquests nous reptes suposaren una nova forma de percebre l'educació, és a dir, al meu paréixer, la societat ha percebut la relació docent-alumne com una relació molt freda i destinada sols a l'ensenyament de continguts, però va molt més d'aquí, ja que s'ensenya, entre altres coses, a la gestió de sentiments i emocions.

Finalment, si esteu interessats o interessades ací ús deixe l'article : Educación y nuevas tecnologías. Educación a Distancia y Educación Virtual



No hay comentarios:

Publicar un comentario