El Marc de Competència Digital

                                               

        Hola! Sabíeu que és el ''Marc de Competència Digital Docent de l'INTEF´´? No?
Doncs estic segura que aquelles persones que siguen docents ho sabran.

       El marc de competència digital docent és utilitzat principalment pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i de les Conselleries d'Educació de cada una de les Comunitats Autònomes utilitzen aquest marc com un instrument per a millorar la competència digital de cada u dels docents.
   D'aquesta forma contribuïm en una millora de l'adquisició i del desenvolupament d'aquestes competències en el mateix alumnat i, d'aquesta forma, també s'està contribuint en un millor funcionament dels col·legis.

       A més, el Marc de Competència Digital Docent de l'INTEF està organitzat per cinc àrees de competències, on dins d'aquestes formen un conjunt de vint-i-una competències digitals classificades en sis nivells. 

        Aquestes àrees son les següents: 

  1. Àrea la Informació i Alfabetització on podem trobar competències relacionades amb localitzar, analitzar, emmagatzemar i organitzar tots els continguts de la xarxa. 
  2. Àrea de la Comunicació i Col·laboració, dins de la qual, podem observar la capacitat de compartir recursos, col·laborar a través d'eines digitals, participar en comunitats, etc. 
  3. Àrea de la Creació de Continguts Digitals, on trobem les capacitats de crear continguts digitals o la programació de llicències de drets de l'autor. 
  4. Àrea de la Seguretat, centrada en la protecció de dades i continguts, de tots els dispositius i de la identitat de cada persona, així com de l'ús responsable i segur de la salut i del medi ambient. 
  5. Àrea de Resolució de Problemes, en la qual estableix la presa de decisions sobre les tecnologies la identificació de necessitats tecnològiques i l'actualització docent de la competència digital. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario